Unborn 8.0 Black Pointer

Dölj spelare-knapp i SSO

Längst upp på min önskelista för nya funktioner i SSO ligger en "Dölj spelare"-knapp. En knapp man kan trycka på för att dölja ALLA andra spelare i SSO, helt enkelt. Inte en ignorera-knapp, utan alla spelare.
 Varför jag så gärna vill ha den?
Jo, du vet när det precis kommit ett nytt uppdrag till spelet och karaktären som håller i uppdraget bokstavligen DRUNKNAR alltid i andra spelare så man knappt kan se den? Det är vid såna tillfällen en knapp som du kan dölja spelare med hade varit praktisk.  I nuläget så måste jag vänta ut uppdraget tills det inte är lika hypat, men då har ju andra spelare redan börjat diskutera det så det blir spoilat.
Du skall enkelt kunna trycka på knappen och därmed skall alla synliga spelare försvinna. Såklart kan du fortfarande se alla chatter i chattfönstret dvs. Global, vän, klubb och så vidare. Det är alltså bara det synliga av dem som försvinner med dölja-spelare knappen.
Det känns liksom inte så spännande när det är 20 andra spelare som trängs för att komma fram samtidigt som du och det blir en annan känsla när man faktiskt kan se NPC:n som håller i uppdraget. Det kan också vara skönt att ha en sån knapp om man till exempel vill rida i ridhusets hoppbana och det är FULLT. Då kan det vara skönt att bara trycka på en knapp och sedan fortsätta med hoppningen utan att någon hoppar i vägen.
 
Jag tror också att de flesta som gör filmer och musikvideos genom SSO skulle tycka det var bra, då det kan vara lite smått störande om någon rider ivägen mitt i en scen. Då tänker du säkert; men hallå? man brukar ju ha andra spelare med i sin film, då kommer ju de försvinna också när man spelar in?
Då tänkte jag såhär, tänk om det kom alternativ att kryssa i när man tryckte på knappen som till exempel:
  • Vänner [  ]
  • Klubb [  ]
  • Andra spelare (lägg till) [  ] 
Sen kan man alltså kryssa i de man INTE vill dölja i spelet. Vill jag fortfarande se mina vänner och medlemmar i klubben kryssar jag i de två alternativen. Om det är en specifik spelare jag inte vill dölja kan jag skriva in deras namn i en liten ruta  (så som när man lägger till vänner) och deras namn hamnar i rutan för spelare att inte dölja. När man inte vill dölja spelare längre trycker man bara på "dölja spelare"-knappen igen så kommer de tillbaka! Nedanför kommer lite exempel så ni förstår hur jag menar.
 
 
 
 
Vad tycker ni? Verkar det som en bra idé? Har ni någon annan idé eller synvinkel på detta?
Ha en fin dag!
 
 
 
 


Håller helt med om att denna funktion behövs. Skulle underlätta enormt under uppdrag och event med klubben, tex när man tävlar i klubbmästerskap i ridhuset... Då vill man definitivt inte bli störd mitt i sitt dressyrprogram av andra spelare ;))

Svar: Hihi, nä det har du verkligen rätt i!
LYDIA NORTHFALL

2017-05-31 // 06:31:04

Kommentera inlägget här:

Ditt SSO Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: